Kysymys:
Mitkä ovat vähimmäisvaatimukset käärmeen pitämiselle?
ClickRick
2014-06-22 16:39:47 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Haluan hankkia lemmikkikäärme. Mitä näkökohtia minun pitäisi ottaa huomioon, kun valitsen yhden ja valmistaudun pitämään sen ja huolehtimaan siitä?

Kaksi vastused:
#1
+7
ClickRick
2014-06-22 16:39:47 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Ympäristön tarkat yksityiskohdat ja vaatimukset vaihtelevat lajeittain, mikä heijastaa käärmeiden eri kokoja, luonnetta ja luontotyyppejä, mutta käärmeiden pitämisen periaatteet ovat hyvin samankaltaiset.

Perusperiaatteena, kuten minkä tahansa eläimen pitämisessäkin, on tietysti asettaa sen terveys ja hyvinvointi etusijalle, jotta sinä ja se nautit yhdessäoloaikasta ja nautinnoista.

Avaruus

Kaikki eläimet tarvitsevat tilaa vaeltaa ja harrastaa voidakseen osoittaa luonnollisen käyttäytymisensä. vähintään maan päällä olevan käärmeen kohdalla on se, että kotelon tulisi olla kaksinkertainen eläimen pituudesta. Arboreaalisen käärmeen tulisi olla niin, plus vähintään puolet heidän pituudestaan, mutta jopa maa-asukas, kuten kuninkaallinen (pallo) Python, arvostaa mahdollisuutta venyttää ylöspäin.

Lämpötila

Käärmeen kodissa tulisi olla lämmin ja viileä puoli. Tarkka vaadittu lämpötila-alue vaihtelee lajin mukaan ja (vähemmässä määrin) jopa yksittäinen käärme, mutta alue, esimerkiksi 75 ° F-90 ° F (24 ° C-32 ° C), olisi tyypillinen kuninkaalliselle pythonille.

Sinulla on aina oltava tarkka lämpömittari. pitää t teline lämpötilasta. Tyypillisesti digitaaliset lämpömittarit ovat paremmin kalibroituja kuin analogiset (valitsimet).

Yksittäisillä eläimillä voi olla tietysti erilaiset mieltymykset, joten tarkkaile käärmeesi menoa ja säädä lämpötilaa aika ajoin. Jos lämpötila on aina lämpimämmällä puolella, lämpötiloja on ehkä nostettava asteen verran.

Piiloutuu

Piiloutuuko se jyrsijöiden koloihin vai roikkuu puissa, jokainen käärme arvostaa sen turvallisuus siinä määrin, että se suosii turvallista sijaintia lämpöön nähden, jos se on valinta. Lemmikkikäärmeen kodin tulisi olla riittävän suuri tarjoamaan useampi kuin yksi piilopaikka, jotta se voi tuntea olonsa turvalliseksi joko lämpimällä puolella tai viileä puoli.

Kun taas katsot, missä lemmikkisi viettää aikaa, saat ohjeet siitä, onko sinulla sopiva elinympäristö. Onnellinen käärme liikkuu piilojen välillä ajoittain, vaikkakin harvoin katsellessasi, joten etsi polkuja alustasta.

Vaalea / tumma

 • Seuraa normaalia vuorokausirytmiä kytkemällä valot päälle aamulla ja sammuttamalla yötä auringonnousun ja auringonlaskun seuraamiseksi. Pidä myös mielessä, että jotkut käärmeet haluavat olla aktiivisia eri päivinä vuorokaudenaikoina (olivatpa ne sitten öisiä, vuorokausisia tai crepuscular).
 • Tarkista käärmeesi valon herkkyys ostaessasi valoja. infrapunavalo (IR), osa ultraviolettisäteilyä (UV).

Kosteus

Todelliset arvot vaihtelevat lajeittain, mutta tämä tulisi mitata (käyttäen kosteusmittaria) ja Yleensä kosteuden on oltava suurempi (50% -70%) sademetsän asukkailla ja alhaisempi (30% -50%) aavikon asukkailla. Kosteutta voidaan yleensä nostaa sumuttamalla säiliö vedellä ja elävien kasvien tarjoaminen ja lasketaan kuivattamalla substraatti ja tarjoamalla enemmän ilmanvaihtoa.

Kosteuden tulisi yleensä olla hieman korkeampi, kun käärme irtoaa, vanhan ihon poistamisen helpottamiseksi. "Sammalasian" luomista täyttämällä nahka kostealla sammalella (esimerkiksi sphagnum-sammalta) voidaan käyttää pitoisuuteen ja välttämään koko säiliön kosteuden lisäämistä.

Alusta

 • Varmista, että valittu substraatti soveltuu tietylle lajille, koska jotkut käärmeet ovat sietämättömiä tietylle substraatille.
 • Yleisiä substraatteja ovat: hiekka, hakkeet / kuori (yleisesti haapa), kookoskuori (eko-maa), sanomalehti tai imukykyiset paperipyyhkeet / keittiörullat.
 • Jotkut substraatit pitävät kosteutta paremmin kuin toiset, mikä voi auttaa pitämään korkeamman kosteuden, mutta ne voivat myös kannustaa homeen ja bakteerien kasvua, jota tulisi välttää valitsemalla toinen substraatti tai vaihtamalla substraatti usein.
 • Jotkut eläimet nauttivat substraattia syödessään. Hiekka on erityisen ikävää, jos näin tapahtuu, koska se vaikuttaa eläimen ruoansulatuskanavaan ja mahdollisesti estää sen. Tämä voidaan välttää käyttämällä eri substraattia ja / tai ruokkimalla erillisessä astiassa, jossa ei ole substraattia.
 • Substraatti on puhdistettava säännöllisesti (yleensä päivittäin) käärmeen jättämän jätteen poistamiseksi. .

Puhtaus

 • Aina niin usein substraatti on vaihdettava kokonaan ja säiliö "puhdistettava perusteellisesti" antibakteerisilla, petroolilla turvallinen, puhdistusliuos.

Vesihuolto

Käärmeet tarvitsevat vettä juotavaksi ja uimaan.

Muista, että jotkut käärmeet päättävät ulostetaan vesikulhoonsa, joten se tulisi tarkistaa eri aikoina koko päivän ajan. muut olosuhteet saattavat aiheuttaa käärmeelle viettää enemmän aikaa vesikulhossa kuin normaalisti. Irtoamisaikana ja jos eläimesi pitäisi olla niin onneton kärsimään punkkien tartunnasta. Veden pitämistä puhtaana näinä aikoina on pidettävä enemmän (ja tietysti loisten hoitoja, jos näin on).

Ruokavalio

 • Sopii tietylle lajille Tyypillisesti hiiret, rotat tai moninäkkäät (tunnetaan myös nimellä Afrikan pehmeäkarvaiset rotat, joita kutsutaan joskus yksinkertaisesti multiksi )
  myös munat, sammakot, linnut tai liskot
 • Sopiva koko
  Tyypillisesti sama leveys kuin käärme sen leveimmässä kohdassa

Huonekalut / Sisustus

Vivariumin sisustustavan valinta riippuu enimmäkseen henkilökohtaisesta mausta. , ja on enemmän hyötyä ihmisille, jotka katsovat sitä kuin käärme, mutta monipuolinen ympäristö sopii paremmin siihen, mitä eläimellä olisi ollut luonnossa, Jotkut lajit haluavat kaivaa enemmän, kun taas toiset kiipeävät, joten tarkista lajisi erityistarpeet, esimerkiksi tarjoamalla arborealille kiipeilyviä esineitä.

Käsittely

 • Sopii tietylle lajille. Lemmikkiteollisuudessa olleet ja vankeudessa kasvatetut käärmeet ovat alttiimpia käsittelylle, kun taas lemmikkiteollisuudessa uusia käärmeitä ja villinä pyydettyjä käärmeitä on vaikeampaa (joskus mahdotonta) käsitellä.
 • Käsittele käärme koon ja tilan mielessä tarjoamalla asianmukaista tukea sen keholle. Vältä myös käärmeen käsittelyä sen irtoamisen tai ruokinnan jälkeen.
 • Käsittele käärmeitä turvallisesti, jos käärme ei ole tottunut käsittelemään koukun käyttöä, tai "hanaharjoittelu" saattaa olla tarpeen. Koukkuja tulee aina käyttää myrkyllisten käärmeiden kanssa.
 • Varmista, että noudatat asianmukaista hygieniaa, peset kätesi sekä ennen että jälkeen antibakteerisella saippualla.

Ensiapu

Sinun tulisi tietää, mieluiten ennen kuin hankit eläimen, mistä saat erikoislääkärin eläinlääkärin hoitoa. Jos sinulla on myrkyllinen käärme, ota yhteyttä paikalliseen sairaalaan tarkistaaksesi, pitävätkö he sopivaa vastalääkettä varastossa, ja varmista, että noudatat paikallisia lakeja myrkyllisten lajien pitämisestä.

Muut näkökohdat

Muista tarkistaa paikalliset viranomaiset käärmeiden omistamista koskevista säännöistä. - Joillakin alueilla on säännöksiä myrkkykäärmeistä, joiden omistamiseen vaaditaan lupa, ja joillakin tietyillä alueilla myrkkyjä on pidettävä päällä -sivusto, muut alueet saattavat kieltää myrkyllisten käärmeiden omistamisen kokonaan. - Joillakin alueilla on säännöksiä käärmeiden koosta, joissa tietyn pituiset käärmeet ovat kiellettyjä.

Muut eläimet saattavat esiintyä luettelossa uhanalaisten lajien joukosta.

Useimmissa paikoissa erotetaan "vankeudessa kasvatetuista" käärmeistä (CB) ja "villinä siepatuista" käärmeistä (WC): Varmista, että ymmärrät heidän välisen eron ja niiden takana olevat seuraukset ja tiedät missä eläin on peräisin. Villiä siepattua käärmettä tulisi välttää, jos sinulla ei ole aikaisempaa kokemusta matelijoista.


Tarkempaa tietoa löydät etsimällä muita käärmeitä koskevia kysymyksiä sekä etsimällä käärmeen "hoitolomaketta", jonka käärmekasvattajat ja matelijalehdet yleensä toimittavat.

#2
+3
Betty Coltrane
2017-09-26 20:57:23 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Koska edellinen vastaus oli niin perusteellinen käärmeiden hoidosta, keskityn vain siihen, millainen käärme on paras aloittelijalle ja mistä sen saa!

Yleinen sopimus on, että paras aloittelijat käärmeet hallittavan koon, temperamentin, edullisuuden, sopivan elinympäristön tarjoamisen helppouden / kustannusten ja ruokinnan puutteen suhteen ovat: maissikäärme, Kalifornian kuningaskäärme, ruusuinen boa ja maitokäärme. Jotkut ihmiset saattavat lisätä pallopitoneja tähän luetteloon, mutta henkilökohtaisesti olen hieman lannistanut heidän maineensa siitä, että olen vaikea syöttölaite. Tunnen ihmisiä, joiden pallot ovat erinomaisia ​​syöttölaitteita eivätkä koskaan luovuta ateriaa ... mutta sitten tiedän taas joitain, jotka säännöllisesti käyvät ruokalakkoissa.

Kaikissa näissä vankeudessa kasvatetut henkilöt ovat melko helppoja. löytää lemmikkikaupoista, paikallisista matelijamessuista tai paikallisista tai verkkokasvattajista. Minun neuvoni on välttää suuria ketjuja lemmikkikaupoista, koska niiltä puuttuu usein henkilökunta, joka on perehtynyt matelijoihin eikä välttämättä huolehdi niistä asianmukaisesti. Hyvä paikallisen omistama lemmikkikauppa on arvokas resurssi, koska he voivat tarjota sinulle jatkuvaa tukea ja neuvoja ostoksen jälkeen. Jos aiot kasvattajan kanssa, muista etsiä online-arvosteluja ennen kuin valitset ... siellä on joitain varjoisia mofoja, mukaan lukien muutama, jotka tulevat säännöllisesti Google-hakujen yläosaan!

Kokemus : Olen ollut matelijoiden omistaja melkein 10 vuotta. Omistan tällä hetkellä 11-vuotisen maissikäärmeen, jota olen kasvattanut useita kertoja, ja 2-vuotiaan brasilialaisen sateenkaariboa.Tämä Q & A käännettiin automaattisesti englanniksi.Alkuperäinen sisältö on saatavilla stackexchange-palvelussa, jota kiitämme cc by-sa 3.0-lisenssistä, jolla sitä jaetaan.
Loading...