Kysymys:
Kuinka voin ohjata kissan, joka pissata pentueiden ulkopuolelle?
Bradd Szonye
2014-05-10 05:13:12 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Kuten mainitsin toisessa kysymyksessä, kissani on pissannut asioita hiekkalaatikkonsa ulkopuolella. Toistaiseksi hän on tehnyt sen kolme kertaa aivan edessäni, joten joko hän ei ymmärrä olevansa väärässä paikassa tai haastaa autoriteettini. Kissa ei pissaa laatikon ulkopuolella kovin usein (noin 2-3 kertaa kuukaudessa) tai samassa paikassa (kaikki talon huoneet paitsi keittiö).

Ensimmäisen kerran tartuin häneen, Yritin noutaa hänet ja ohjata häntä hiekkalaatikkoon, kuten tekisin pentun kanssa, mutta valitettavasti olin liian myöhäistä ja hän vain pissasi yleiselle alueelle (mukaan lukien itsensä). Kaksi muuta kertaa en päässyt häneen, mutta yritin karkottaa hänet pois tiukalla "ei" -ominaisuudella, mutta olin taas liian hidas eikä se auttanut lainkaan.

Morsiameni kasvoi kissa, ja hän sanoo, että tekniikka, joka yleensä toimii hänelle, on hätkähtää ja paimentaa kissa kohti hiekkalaatikkoa huutamalla ja sekoittamalla jalkojaan. Olen nähnyt muiden suosittelevan kissan huutamista tai noutamista. Kissa on jo stressaantunut liikkumalla, joten haluaisin tekniikan, joka on sekä luotettava että vähemmän todennäköisesti aiheuttavan köyhälle kissalle lisää stressiä.

Lisäksi, jos kissa haastaa minua nimenomaan, menetelmät perustamiseksi dominoinnista voi myös olla hyötyä.

Koirat ovat Marsilta, kissat Venukselta. Kissa ei haasta sinua, eikä se tunnista kurinalaisuuden tai dominoinnin ajatusta. Ensimmäinen asia, jonka tekisin, on vaihtaa kissanhiekan merkki ja mieluiten ostaa se hyvästä lemmikkikaupasta. Kun olet ostoksilla, ehkä myös uusi suurempi roskakori voi auttaa. Vanha laatikko voi olla liian pieni tai tuoksua pahalta, tai se on väärässä paikassa (kylpyhuone?). Tähän ongelmaan on muutama mahdollinen syy, joten olisi hyvä aloittaa helpoin korjattavin mahdollisuuksin, eli helpoin poistaa mahdollisten syiden luettelosta.
Neljä vastused:
#1
+7
Zaralynda
2014-05-10 06:11:31 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Kun kissa pissaa tietyssä paikassa, se yrittää merkitä aluetta tuoksun vapauttamisella, älä haasta auktoriteettiasi pissaamalla.

Jos yrität kurittaa kissaa missä tahansa tavalla, olet todennäköisesti sekoittaa kissan (joka luulisi kurittavan häntä pissalle, ei pissalle hyväksymättömässä paikassa).

Parasta on järkyttää kissaa tavalla, jota ei voida yhdistää sinuun (taputtaa kätesi piilotetulta paikalta, heittää jotain kissan suuntaan jne.). Jos estit häntä pissaamasta, voit lukita hänet nopeasti pieneen huoneeseen hiekkalaatikollaan ilman muita ehdokasmateriaaleja. Jos ei, niin poista entsyyminpuhdistaja ja musta valo.

Hän EI haasta sinua. Hän on todennäköisesti hämmentynyt ja peloissaan ja (jos sinulla ei ole ollut eläinlääkärin näköistä) hänelle) mahdollisesti kipua.

Kahdesti tällä viikolla, muuten noin 2-3 kertaa kuukaudessa. Kissat muuttivat minun luokseni maaliskuussa, ja Otto on pissannut noin puoli tusinaa kertoja, joista tiedämme. (Emme ole vielä vahvistaneet mustavalolla, mutta emme haise kissan pissaa.) Joten se ei ole jokapäiväinen asia, mutta se on riittävän usein, jotta emme voi laittaa mattoja tai jättää ovia auki, kunnes voimme saada sen alle ohjaus. Koska hän * pissaa * suurimman osan ajastani edessäni, toivoin vähän stressiä aiheuttavaa tapaa estää häntä / häiritä häntä, kun hän tekee sen.
@BraddSzonye Joo, tämä taajuus on todennäköisesti vain harjoitteluongelma ja sen ratkaiseminen vie aikaa ja johdonmukaisuutta.
Täydentääkseen @Zaralynda's: n huomautusta siitä, että kissaa ei pidä sekoittaa: se on vielä totta tapauksessanne, kuten sanoitte äskettäin muuttaneen! Kissoilla on muita tapoja (rauhasia) merkitä tuoksunsa. Ehkä päivittäinen valvottu kierros talossa auttaa.
#2
+4
Kate Paulk
2014-05-12 16:37:34 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Koska olet sanonut muuttaneesi äskettäin, jos sinulla ei ole muita lääketieteellisiä ongelmia, sinulla on todennäköisesti sekoitus stressiä ja sekavuutta, joka aiheuttaa ongelman. Kuten muut ovat sanoneet, kissat eivät todellakaan pidä muutoksista.

Ehdotan, että aloitat kokoelman pieniä kertakäyttöisiä hiekkalaatikoita talon ympärillä (tämä on väliaikaista, jotta kissa tottumaan pissaamaan missä hänen pitäisi jälleen). Tällä tavoin lähellä on aina yksi. Kun minulla oli 5 viikon ikäinen kissanpentu, käytin vanhoja pahvilaatikoita (joissa oli vuorauksia tarvittaessa) ja heitin kaiken, kun pentue tarvitsi vaihtaa.

Heti kun näet kissan menevän kyykkyyn hännän ollessa ylöspäin, poimi hänet varovasti ja aseta hänet lähimpään roskakoriin, pysy sitten hänen kanssaan ja puhu hänen kanssaan - jälleen hellästi ja ylistäen hänen - kun hän menee. Kun hän on valmis, kiinnitä hänelle paljon huomiota siitä, että hän on niin hyvä kissa ja menee sinne, missä hänen pitäisi olla. Hänen pitäisi nopeasti saada (tai saada uudelleen) ajatus, että laatikko on paikka, jossa hänen on tarkoitus tehdä liiketoimintaansa.

Sinun on ehdottomasti puhdistettava kaikki, mitä hän on osunut, hajun neutraloijalla (jos mahdollista, puhdista koko talo sillä useita kertoja, koska edes musta valo ei löydä kaikkea kokemuksestani).

Kun hän käyttää luotettavasti hiekkalaatikoita, voit aloittaa asteittaisten pienten siirtämisen kohti päälaatikkoa. Kaikki laatikot, joita hän ei käytä, voivat mennä kokonaan pois, mutta niiden käyttämien laatikoiden on siirrettävä korkeintaan jalka päivässä niin, että ne ovat lähellä pääsijaintia. Ajatuksena on helpottaa häntä vähitellen päähiekka-alueelle (koska riippumatta siitä, mitä aiot puhdistaa harhainen kisu-pentue ja mahdollisesti muita tavaroita väliaikaisten laatikoiden ympäriltä - kuinka paljon muuta tavaraa riippuu siitä, kuinka voimakkaasti hän naarmuttaa, onko käytät kasaantuvaa pentua tai ei, ja pentueen laatu). Pidä hajun neutraloija käden ulottuvilla ja käytä sitä laatikon alueella aina kun siirrät sitä.

Mitä tahansa teetkin, älä rankaise häntä pissaamisesta siellä, missä hänen ei pitäisi. Kuten Zaralynda sanoo, hän ei haasta sinua: hän on hämmentynyt ja peloissaan ja haluaa sinun rauhoittavan häntä. Vie hänet viemään sinne, missä hänen pitäisi olla menossa ja tehdä hänestä melu, mikä auttaa häntä rauhoittamaan (vaikka et saisikaan sitä ajoissa ja hän pääsee menemään ympäri sinua ... Selvität signaalit nopeammin seuraavalla kerralla!).

#3
+3
Kent Pawar
2014-05-10 10:04:42 UTC
view on stackexchange narkive permalink
  1. Kun olet puhdistanut paikan, voit ruokkia kissasi lähellä sitä aluetta. Kissat eivät aio pissata paikassa, jossa he syövät. Siksi hän ei todennäköisesti käytä keittiötä hiekkalaatikkona.
  2. Puhu kissallesi .. kun huomaat, että hän pissaa hiekkalaatikon ulkopuolella. Älä koskaan huuda, vaan puhu ja kuulosta pettyneeltä, ja ele kohti hiekkalaatikkoa (osoita ja napauta laatikkoa). Huomasin, että kissat ovat hyvin intuitiivisia ja voivat aistia tarkoituksemme äänensävyllä.
  3. Olen myös monta kertaa käyttänyt paperia paikan puhdistamiseen, laittanut sen sitten hiekkalaatikkoon ja asettanut sitten kissan lähelle hajuista. Luulen, että se auttaa heitä rekisteröimään, että heidän tulisi tunkkaista hiekkalaatikkoon eikä missään muualla.

Minulla on kaksi lemmikkikissaa, joilla oli yksi ennen näitä kahta ja hoidin lyhyesti pennut ottivat niin pari asiaa matkan varrella .. :)

#4
+1
A Paul Savage
2014-05-10 14:22:54 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Kuulostaa tuoksun merkitsemisestä. Onko toinen kissa tulossa (tom). Onko kissasi kastroitu, jos ei, voisiko hän olla kaudella ja jättää käyntikortteja - tomille? Kun olet puhdistettu, kokeile ripottelemalla pippurijauhetta.

Käyn ehkä myös vierailulla eläinlääkäreissä, et ilmoita, kuinka vanha kissa on, mutta virtsateissä voi olla ongelmia, et tiedä /.

Meillä on kaksi naaraspuolista kissaa, molemmat kastroituja, molemmat vain sisätiloissa.


Tämä Q & A käännettiin automaattisesti englanniksi.Alkuperäinen sisältö on saatavilla stackexchange-palvelussa, jota kiitämme cc by-sa 3.0-lisenssistä, jolla sitä jaetaan.
Loading...