Kysymys:
Kissa pissaa yhtäkkiä kaikkialle
user7485
2016-06-28 09:44:51 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Naaraspuolinen kissani on 7-vuotias ja minulla on ollut häntä 4 kuukauden iästä lähtien. Muutimme, kun hän oli 1,5 ja hän alkoi pissata koko talon. Pississä oli verta ja eläinlääkäri antoi hänelle masennuslääkkeitä, mutta se ei toiminut, joten annoimme hänet ulos ja hän oli kunnossa.

Hän lopetti myös muiden kissojen pitämisen muuton jälkeen. Viime vuoden marraskuussa yksi kissa, jonka kanssa hän kasvoi, muutti sisareni luo. Tämän vuoden helmikuussa toinen kuollut kissa, mutta hän todella vihasi häntä. Maaliskuun alussa saimme toisen noin 1,5-vuotiaan kissan, joka on hullu ja hauska ja pieni, mutta rakastin silti kissaani eniten.

Sitten, kesäkuun alussa, hän alkoi pissata pieniä pisaroita kaikkialle, mutta siellä oli ei verta. Otimme hänet eläinlääkäriin, ja he yrittivät saada virtsanäytteen, mutta eivät pystyneet, ja pidimme häntä muutaman tunnin ajan, mutta silti eivät voineet, joten he antoivat hänelle antibioottikuvan ja hän pissasi todellakin hiekkalaatikkoonsa seuraavassa päivä.

Sitten menimme lomalle 10 päiväksi ja kun palasin kotiin, hän oli pissannut kaikkialla huoneessani. Sängyssäni, paperilla maassa, hänen hiekkalaatikossaan, kaikessa maassa. Siivoin suurimman osan siitä, mutta olin väsynyt ajamasta ja menin nukkumaan. Sitten hän herätti minut kello 2 aamulla melkein pissaamalla minua. Hän valmistautui pissaamaan sängylleni ja minuun ja vein hänet pentueeseeni, ja kun hän palasi yrittämään pissata minua, siirrin sen sängyni viereen.

Huomasin sen Sen lisäksi, että hän kyykky pissata kaikkialle, hän on alkanut pissata seisomaan ylöspäin selkä kaareva ja hännän tärisevä, selkä seinää vasten tai sänkyyn tai matkalaukkuni. En tiedä onko se lääketieteellistä vai henkistä enkä halua korostaa häntä enemmän viemällä hänet eläinlääkärille, mutta olen huolissani ja rehellisesti ärtynyt, koska hän pissaa kaikkeen.

Toinen asia, jonka huomasin eilen kotiin tulon jälkeen, hän on alkanut pudota enemmän alas. Hän hyppää sängylleni ja räpyttää heti ja makaa tai lopettaa kävelyn ja räpyttelyn. Se on erilainen kuin hänen normaali floppaus; se ei ole söpö. Olen yrittänyt antaa hänelle herkkuja ja istua hänen kanssaan ulkona, ja meillä on kasvamassa kissanminttu, jota hän rakastaa, eikä mikään ole rauhoittanut häntä. Olen epätoivoinen neuvojen saamiseksi.

Luulen, että Dudeilla ja Rebeccalla on todennäköisesti vastauksesi. Kissamme, joka pyytää menemään ulos käymään kylpyhuoneessa, alkoi pissata talon outoissa paikoissa ja se sisälsi pieniä veripisaroita. Eläinlääkäri sanoi, että ne olivat virtsateiden kiteitä, jotka aiheuttivat hänelle kipua ja tekivät tämän. Olemme asettaneet hänet Royal Caanin S / O -peliin. Se estää käyttöliittymän kiteitä. Kestää kuitenkin kuukauden. Hän teki sen uudelleen muutama kuukausi sitten, mutta he testasivat hänen virtsansa ja sanoivat, että se oli vain infektio, ja antibiootti ampui sen selväksi.
Kolme vastused:
#1
+9
Dude
2016-06-28 11:43:11 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Neuvoiko eläinlääkäri sinua tekemään enemmän testejä? Tarkoitan virtsatestiä, ultraäänitutkimusta?

Kokemukseni perusteella voin olettaa, että kissasi kärsii kivusta. Yleensä, jos kissan käyttäytyminen muuttuu äkillisesti, se tarkoittaa, että kissa yrittää näyttää sinulle jotain, koska he eivät osaa puhua.

Kissallasi on jo ollut ongelmia pissaamisen kanssa. Pissaaminen pienillä pisaroilla voi johtua kystiitistä tai virtsakivestä / munuaisten sorasta. Jos hän pissaa sinua, se tarkoittaa ehdottomasti, että hänellä on ongelmia. Sinun tarvitsee vain selvittää millainen ongelma.

Vie hänet eläinlääkäriin. Tee lisää testejä, tarkista hänen terveytensä. Mitä pikemmin sitä parempi.

Onnea!

#2
+4
Rebecca RVT
2016-07-05 16:43:46 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Käy uudestaan, varmista, että he katsovat pissaa. Oletko vaihtanut hänen ruokavalionsa? Hän näyttää olevan stressi-UTI-kissa, keskustele eläinlääkärisi kanssa Hillin C / D: stä. Se on virtsa-ruokavalio kissoille, jotka ovat alttiita saamaan virtsatieinfektioita stressistä, se on yksi myydyimmistä kissoille tarkoitetuista elintarvikkeistamme (virtsateiden kanssa), joka toimii hyvin. Toinen hyvä lisä tähän on feliway-hajotin ( http://www.feliway.com/) Rakastan rakastan rakastan näitä juttuja.

Jos he eivät saa näytettä kysy klinikalta pentueen helmiä ja ruiskua, jotta voit kerätä virtsaa itse kotona. Lukitse hänet kylpyhuoneeseen hiekkalaatikolla ja helmillä, jos hän ei käytä laatikkoa, hän todennäköisesti käyttää kylpyamme tai pesuallas, joka on edelleen ok. Myös sivuhuomautus, jos teet tämän, poista kaikki matot / pyyhkeet, jotka imevät pissaa, jos hän päättää pissata niitä.

Jotkut virtsatieinfektiot eivät ole parantuneet tavallisilla antibiooteilla, joten kulttuuri ja herkkyys toinen asia, joka on otettava huomioon, heidän on kuitenkin tehtävä kystosentesi oikean näytteen saamiseksi.

Onnea! Näemme tämän koko ajan klinikalla.

#3
+1
Kai
2020-08-17 19:57:37 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Aikaisemmat tapaukset kuulostavat lääketieteellisiltä, ​​mutta myöhemmät tapaukset kuulostavat alueellisilta merkinnöiltä. Kuvaamasi uusi asento on kissojen käyttämä ryhti alueellisessa merkinnässä.

... hän on alkanut pissata seisomaan ylöspäin kaareva selkä ja hännän ravistaen, selkä seinää vasten tai minun bedskirt tai matkalaukkuni.

Toisin kuin yleisesti uskotaan, naaras kissat voivat suihkuttaa ja suihkuttavat yhtä hyvin kuin uros kissat. On hyvä sulkea pois eläinlääketieteelliset ongelmat eläinlääkärin kanssa varmistaaksemme sen, mutta tämän käyttäytymisen vuoksi on melko todennäköistä, että kissasi ruiskuttaa alueellisesti tarkoituksella.

Naaraspuoliset kissat suihkuttavat tyypillisemmin, jos jokin stressaaa. heidät ulos, varsinkin jos he kokevat alueelleen tunkeutuvan. Todennäköinen vastaus on, että hän ruiskuttaa alueellisesti, koska hän ei tule toimeen toisen kissasi kanssa, mutta on myös mahdollista, että hän reagoi ulkona oleviin kissoihin, jotka näkevät ja haistavat ikkunoista ja ovista.

Jos jälkimmäinen, voit pelotella kissat kotisi ympärillä tätä tarkoitusta varten suunnitelluilla liiketunnistuslaitteilla. Jos entinen, sinun on selvitettävä tapoja, joilla kissasi voivat tulla paremmin toimeen. Valitettavasti tähän ei ole oikeastaan ​​helppoa ratkaisua, mutta voin antaa vinkkejä aloittamisen helpottamiseksi.

  1. Ota huomioon, milloin ja missä on tapahtumia. Eli paikkoja, joissa kissa pissaa, ja jos kahden kissan välillä on kiusaamistapahtumia. Voi olla myös hyödyllistä saada mustavalo ja etsiä alueita, joihin kissasi on kuristanut, mistä et ole vielä tietoinen, koska kissan pissa loistaa mustassa valossa. Näiden tietojen avulla voit alkaa koota kuvaa kissojesi riita-alueista.
  2. Korjaa riidan alueet. Kissat joutuvat usein vaikeuksiin jakaa rajoitettuja resursseja, kuten roskakoria. Jos huomaat tapahtumia tapahtuvan tällaisen asian suhteen, hanki vain enemmän siitä, jotta kissojen ei enää tarvitse jakaa. Toinen tapa joutua vaikeuksiin on, jos yksi kissa yleensä kiusaa toista kissaa. Ympäristö sallii kiusaamisen paljon aikaa, kuten jos kissa voi paikoillaan loukata uhrinsa tai väijyttää uhriaan. Järjestä kotisi uudelleen tai osta lisää kissakalusteita yrittääksesi poistaa tämän tyyppiset paikat. Yleensä on luultavasti hyvä idea hankkia paljon enemmän kissakalusteita ja tehdä olennaisesti toinen tarina kissoillesi tutkittavaksi ilman, että sinun on palattava alas. Tällä tavoin kissallasi on vaihtoehtoja, eikä heidän tarvitse jakaa samaa tilaa, elleivät he tee niin. Toivottavasti tämä vähentää stressitasoa.
  3. Pelaa enemmän kissojesi kanssa, kun he ovat samassa huoneessa. Yhdessä leikkiminen heidän kanssaan toivottavasti tekee heistä varmempia toisistaan.

Oletan, että minun on mainittava, että on myös mahdollista, että jokin muu kokonaan häiritsee kissan aluetta ja korostaa sitä myös . Olen kirjoittanut tämän vastauksen lähinnä olettaen, että annettujen tietojen perusteella se on muita kissoja, mutta se voi myös auttaa ajattelemaan, onko talossa muita muutoksia, jotka voisivat stressaantua kissasi.Tämä Q & A käännettiin automaattisesti englanniksi.Alkuperäinen sisältö on saatavilla stackexchange-palvelussa, jota kiitämme cc by-sa 3.0-lisenssistä, jolla sitä jaetaan.
Loading...